Vymýšlet stále novou a novou pohybovou aktivitu pro děti je velice těžké. Obzvláště pokud je rodinný rozpočet již dost napjatý a není v něm příliš prostoru pro zbytečné plýtvání finančními prostředky. Nicméně co si budeme povídat, pohyb je zkrátka potřeba a pro správný vývoj dětí je prostě nepostradatelný.

Pokud si tedy přejete své děti přimět ke sportku nějakou zábavnou ale přitom finančně nenáročnou činností, vezměte je na laser game! Tyto novodobé a moderní arény jsou rozesety po celé České republice a naleznete je v každém větším městě. Nemusíte se tak bát, že byste za touto skvělou zábavou museli cestovat daleko.

DSC_0196

Pro ty z vás, kteří o této revoluční zábavě ještě neslyšeli, vysvětlíme její hlavní principy. Je to týmová hra, která má podobný princip jako paintball. Týmy se rozdělí na dvě skupiny, které proti sobě střílí. Každý hráč má přitom oblečenou speciální vestu, která je opatřena „terči“. Pokud se protihráč do toho citlivého místa trefí, jsou mu připsány body a vy jste zabiti. Následně musíte počkat několik dalších vteřin, než se vám vesta a zbraň opět zapne a vy se budete moci zapojit do hry. Tato pauza slouží k tomu, abyste měli prostor před protivníkem utéct a on do vás nestřílel jednu ránu za druhou.

Nicméně oproti paintballu má tato hra řada rozdílů. Tím nejvýznamnějším je asi prostor, ve kterém se hraje. Hra se odehrává v malých sálech, které jsou celé ve tmě. Jediné osvětlení tvoří laserové efekty a blikající světla. Přítmí a tyto efekty celé hře jen dodávají na dramatičnosti a záživnosti.

DSC_0205

Pokud se bojíte, že vás zásah pistolí bude bolet, věřte, že jste na omylu! Jelikož se střílí laserem, zásah ani neucítíte. Hry se tam bez problému mohou zúčastnit všechny věkové kategorie včetně malých dětí.

Hra je vhodná jak pro rodiny, narozeninové oslavy, školní výlety či teambuilding.